14 033

Meest gestelde vragen

Staat uw vraag hier niet tussen, neem dan contact met ons op
1. Waarom zelf meewerken in de buitenruimte?

Door zelf mee te werken aan het onderhoud van de openbare ruimte heeft u zelf meer invloed op de kwaliteit van uw woonomgeving. U kunt meedenken aan de invulling en de staat van het groen. Dit kunt u alleen doen, of samen met buren.

2. Wat kan Florijn voor mij betekenen?

Wij, als Florijn, denken graag met u mee als u een idee heeft over het zelf onderhouden van bijvoorbeeld een plantsoen of het anders willen inrichten van een stukje openbare ruimte. Wij overleggen en bespreken uw idee met de verantwoordelijke medewerker van de gemeente Leusden, na goedkeuring staan wij u bij in de uitvoering. Wij kunnen benodigde materialen verstrekken om de werkzaamheden uit te voeren, denk hierbij aan veiligheidshesjes, beplanting of afvoeren van groenafval.

3. Wat krijg ik terug voor mijn inzet in het openbaar gebied?

De gemeente Leusden hecht grote waarde aan de “Samenleving Voorop”. Initiatieven van bewoners worden zeer gewaardeerd en dragen direct bij aan een betere en mooiere woonomgeving en sociale contacten in uw buurt.
Samen met uw buren kunt u een idee/initiatief bij ons aandragen. Dit kan een aanpassing zijn in het onderhoud, maar ook een andere invulling zijn van het groen. Waar nodig zullen wij in overleg gaan met de gemeente Leusden.
U kunt ook uw woongenot vergroten door het onderhoud van de groenstrook naast uw tuin te gaan onderhouden.

4. Kunnen speelplekken ook aangepast worden?

De speelvoorzieningen vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Leusden. Voor aanpassingen en wijzigingen hierin kunt u contact opnemen met de gemeente. Mochten uw ideeën groen en spelen betreffen, pakken wij dit op in samenspraak met de gemeente Leusden.

5. Wat kan ik met de school doen?

Samen met scholen kunnen wij projecten oppakken, zoals bijvoorbeeld een dagdeel over zwerfafval. Wij kunnen u helpen aan prikkers e.d. om een thema meer leven te geven bij de scholieren.

6. Wat is het kwaliteitsniveau van het onderhoud in de gemeente Leusden?

De gemeente Leusden heeft de kwaliteit B-niveau in de woonwijken. Op de hoofdstructuren (hoofdwegen) is kwaliteit C-niveau. Samen met ons maken de bewoners Leusden een mooie en maatschappelijke omgeving om te wonen en leven.

7. Kunnen bedrijven ook een initiatief oppakken?

Bedrijven kunnen uiteraard ook een (gezamenlijk) initiatief indienen en met ons bespreken en oppakken. Ook is het mogelijk om SIGHT in te huren om het onderhoudsniveau te verhogen naar een B- of zelfs A-kwaliteit.

Vragen, initiatieven, meldingen of ideeën?

Heeft u vragen? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons:

Share This