14 033

Het was fantastisch weer afgelopen zaterdag, beter kon niet voor Burendag 2016.

Een mooie dag om samen met de buurt aan de slag te gaan, een start maken om een plein op te knappen. Of een plantvak mooi in te richten met nieuw groen. Er werd gesnoeid, koffie gedronken, gespeeld of gebarbecued.

Op een achterplein in Leusden-Zuid zijn bewoners keihard aan de slag gegaan. In overleg met SIGHT Landscaping en gemeente Leusden is er een plan gemaakt voor het opknappen van het plein door de omwonenden van het plein, dit is voorgelegd aan de gemeente. Met enkele opmerkingen en aanpassingen kunnen de omwonenden hiermee aan de slag. De bewoners hebben op Burendag heel veel zelf opgepakt en gaan later ook veel zelf doen, planten rooien, verplanten. Er is een mooie wilgenhut gemaakt en vrolijke kleurtjes aangebracht voor de kinderen. De komende periode komt er nog nieuwe beplanting en dergelijke, als het plein helemaal gereed is gaan de bewoners het plein zelf onderhouden.

Aan het Sleedoornhof hebben bewoners gezamenlijk een groenstrook opnieuw ingeplant en gaan deze, samen met de rest van het plein zelf onderhouden.

In Alandsbeek zijn de bewoners aan de gang gegaan met het snoeien van het openbaar groen, dit nadat zij vorig jaar een snoeiworkshop van SIGHT hebben gevolgd.

Krakhorst; SIGHT en de gemeente hebben een bankje en paaltjes en draad geleverd, om de doorloop door een haag in de toekomst te voorkomen. De bewoners hebben het bankje gemonteerd en geplaatst. En het draad langs de haag gespannen.

Dit zijn voorbeelden van ontzettend mooie initiatieven die bewoners laten zien in het openbaar groen. Heeft u ook een initiatief, neem contact met ons op.

Share This