14 033

Boom in je buurt!

Gemeente Leusden en milieucentrum De Groene Belevenis zijn op zoek naar locaties om de omgeving met nieuwe bomen extra te vergroenen. Goed voor het klimaat, biodiversiteit en een aantrekkelijk Leusden.

Iedereen kan tot 21 februari 2022 een plek voor een boom aanmelden. Gemeente Leusden bekijkt of daar tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 maart a.s. ook daadwerkelijk een boom kan worden geplant.

Inwoners van gemeente Leusden, scholen, sportverenigingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties ect. kennen hun eigen omgeving het best. Zij weten bijvoorbeeld waar een braakliggend veldje, een saai betegeld (school)plein of een groen hoekje is dat nog wel een boom kan gebruiken. Gevraagd wordt onder meer om met de direct omwonenden af te stemmen of zij ook graag een boom op de gekozen plek wensen. Als ieder akkoord is kan een aanvraag vóór 21 februari 2022 naar bomen@leusden.nl worden gemaild.

De gemeente Leusden en SIGHT Landscaping bepalen aan de hand van de criteria of de boom daadwerkelijk geplant kan worden. Zo wordt Leusden op 16 maart een stukje groener!

Klik hier voor meer informatie.

Share This