14 033

Kies een plek voor een boom in je buurt

De gemeente Leusden en De Groene Belevenis en Sight Landscaping zijn op zoek naar de beste locaties om Leusden met extra bomen groener te maken. Iedereen kan tot 27 februari een geschikte plek voor een boom aanmelden. De drie partijen bekijken of daar tijdens de Nationale Boomfeestdag op 13 maart ook daadwerkelijk een boom kan worden geplant.

Inwoners van Leusden, scholen, sportverenigingen, zorginstellingen en welzijnsorganisaties kennen hun eigen omgeving het best. Zij weten bijvoorbeeld waar een braakliggend veldje, een saai betegeld (school)plein of een groen hoekje is dat nog wel een boom kan gebruiken. Checken of de uitgekozen plek voor een boom voldoet aan de criteria kan op website www.onzebuitenruimte.nl. Gevraagd wordt onder meer om met de omwonenden af te stemmen of zij ook graag een boom op de gekozen plek zien. Als dat akkoord is kan een aanvraag vóór 27 februari 2019 naar bomen@leusden.nl worden gemaild.

Per inwoner, school of organisatie kan één boom/plek worden aangemeld. De gemeente Leusden en Sight Landscaping bepalen aan de hand van de criteria of de boom daadwerkelijk geplant kan worden. Zo wordt Leusden op 13 maart een stukje groener!

Share This